Szaszłyczki drobiowo-warzywne

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jak dla mnie to najlepsza kombinacja warzyw na grilla. A mięsko jak to mięsko - pycha :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 0.5 kilograma
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 10 sztuk
    - kolorowy pieprz w młynku: 1 szczypta
    - sól do smaku: 1 szczypta

Szaszłyczki drobiowo-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki kroimy na kawałki, uważając by np. cebula czy pieczarki nie były za małe i nie spadały z patyczków.
  • 2. Mięso solimy i pieprzymy – ja używam mieszanki kolorowego pieprzu z młynkiem – wtedy czuć wyraźnie smak pieprzu, bo nie jest bardzo drobno zmielony.
  • 3. Składniki naprzemiennie nakładamy na patyczki i układamy na grillu, okręcając je co jakiś czas.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy