szarlotka z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wspaniale komponuje się z aromatyczną, mleczną kawą.

  • 50 min

Składniki:

  • składniki ciasta:
    1,5 szklanki mąki
    pół kostki masła
    pół szklanki cukru
    jajko
    łyżeczka proszku do pieczenia
    składniki kruszonki:
    1 i 1/4 szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    pół kostki masła
    pół szklanki płatków migdałów
    masa jabłkowa:
    około 5-6 dużych jabłek
    szklanka jeżyn
    łyżka cukru waniliowego
    pół łyżeczki cynamonu
    cukier kryształ
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto dokładnie zagnieć. Wyłóż na blaszkę o
    wymiarach 24 na 36 cm.
  • 2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Zasyp cukrem kryształem i po
    kilkunastu minutach odciśnij z nadmiaru soku. Dodaj cukier waniliowy i
    cynamon, dokładnie wymieszaj.
    Masę wyłóż na ciasto, posyp jeżynami.
  • 3. Składniki na kruszonkę dokładnie rozetrzyj w dłoniach. Posyp
    ciasto. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 45-50 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować