• 1 godz. 30 min

co tu dużo mówić. Szybkie i pyszne!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka cukru (lub mniej, zależy od jabłek)
    1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 kg jabłek
    cynamon
    3/4 kostki zimnego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szarlotka sypana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, proszek i kaszę mannę mieszamy ze sobą. Następnie dzielimy na 3 równe części.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy masłem i na dno kładziemy papier do pieczenia.
  • 3. Wysypujemy pierwszą cześć mieszanki na to połowę jabłek i posypujemy cynamonem. Następnie kolejną porcje i drugą część jabłek. Na wierzch ostatnią część mieszanki i ścieramy na tarce masło i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować