Szarlotka krółewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli, powoli dodając cukier, wbijać po jednym żółtku nadal ubijać. Na koniec dodać mąki i proszek do pieczenia i delikatnie połączyć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Wystudzić.
2.MASA: jabłka zetrzeć na tarce lub drobno pokroić i podsmażyć kilka minut. Wsypać galaretki, dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Gorące jabłka wyłożyć na biszkopt. wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem. Rozprowadzić na wystudzonych jabłkach. Posypać startą czekolada. Schłodzić
Porady
Do śmietany dodać 2 śmietan-fixy, zamiast jabłek można dodać dżemy jabłkowe lub inne
Komentarze