Sushi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Japońskie danie w kilka minut

  • 15 min

Składniki:

  • kawałek łososia
    ryż do sushi
    paluszki krabowe
    sałata
    serek śmietankowy
    sos sojowy
    sushi nori
    marynowany imbir
    wasabi

Sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż do sushi ugotować. Łososia, paluszki krabowe pokroić w paski. Sałatę podzielic na mniejsze kawałki. Sushi nori wyjąć z opakowania, umieścić na macie bamusowej. Na listkach nori ułożyć ryż, obok ułożyć sałatę, łososia, paluszek krabowy, serek śmietankowy, trochę pasty wasabi. Zawijać w ruloniki. Następnie ostrym nożem pokroić na mniejsze kawałki. Podawać z sosem sojowym. Udekorować marynowanym imbirem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy