Surówka z kiszonej kapusty z pietruszką

4.49 (192 ocen)

  • 20 min

Zdrowa i prosta surówka do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 30 dag kiszonej kapusty
    mała marchewka
    mała cebula
    płaska łyżeczka cukru
    odrobina świeżo mielonego pieprzu
    3 łyżki oleju rzepakowego
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w drobną kosteczkę, marchew ścieram na warzywnej tarce. Warzywa mieszam z kapustą. Doprawiam do smaku odrobiną cukru i pieprzu. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i przed podaniem mieszam surówkę z olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować