Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka konserwowego

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Szybka w przygotowaniu surówka idealnie nada się do dania głównego. Szczególnie polecamy do kotletów schabowych lub innych panierowanych mięs.

  • 30 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    8 ogórków konserwowych
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki zalewy z ogórków
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki ,majonez i dokładnie ze sobą łączymy. Majonez mieszamy z zalewą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kapusty i ponownie wszystko mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować