Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka i zdrowa surówka z czerwonej kapusty. U mnie z dorszem na parze.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kapusta czerwona: 0.5 kilograma
    - marchewka: 1 sztuka
    - seler-korzeń: 1 sztuka
    - jabłko: 0.5 sztuki
    - jogurt: 1 szklanka
    - majonez: 1 łyżka
    - chrzan: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - skórka z jednej cytryny: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta

Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym 1. Warzywa obierany, myjemy, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem ze zmieszanych składników na sos.
    sos:
    szklanka jogurtu
    łyżka chrzanu
    łyżka majonezu
    pieprz świeżo mielony
    sok z cytryny i skórka otarta

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy