Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

4.5 (168 ocen)

Pyszna suróweczka. W sam raz do niedzielnego obiadu.

Składniki:

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty (ok. 500 g)
    2 jabłka
    1 cebula szalotka lub mała czerwona cebula
    2 łyżki octu winnego
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut, następnie odciskamy.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ocet winny i mieszamy. Szalotkę drobno kroimy i dodajemy do jabłek.
  • 3. Odciśniętą kapustę mieszamy z jabłkami i szalotką, dodajemy cukier i olej. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować