Surówka pekińska z selerem

4.5 (151 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna z dużą dawką witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 seler średni
    1/2 szt kapusta pekińska
    cebula
    2 szt ogórek zielony
    2 ząbki czosnku
    oliwa extra vergin
    1 łyżka cukier
    sok z cytryny
    pieprz biały
    sól morska
    1 szt jabłko
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka pekińska z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Kapustę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek obieramy wyciskamy przez praskę. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
  • 2. Jabłko ścieramy na tarce małe oczka. Mieszamy. Dodajemy sok z 1 cytryny , cukier dość sporo , sól morską i pieprz do smaku. Mieszamy i dodajemy oliwę. wszystko razem mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować