Surówka na ciepło

4.49 (146 ocen)

idealna do rybki

Składniki:

  • 2-3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek pora i selera
    mała cebula
    2 łyżki oleju
    ok 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżeczka mielonej papryki w proszku
    ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cukier
    sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, selera ścieramy na tarce. Cebulę i pora kroimy. Pokrojone warzywa wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Przesmażamy. Podlewamy ok pół szklanki wody. Dodajemy ziele, liść laurowy i dusimy około 10 min. Po 10 minutach doprawiamy: dodajemy koncentrat, paprykę mieloną, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. Dusimy bez pokrywki następne 10 min. Jeżeli straciło wodę możemy podlać kilkoma łyżkami wody. Podajemy ciepłe. Najlepiej smakuje z usmażoną rybą. Również doskonała surówka na następny dzień .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować