Stir Fry z kurczakiem i dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min

jeden z moich ulubionych pomysłów na szynki obiad - stir fry z kurczakiem i królową Dynią poleca się pysznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gram filetów z udźca kurczaka
    1 cebula
    1 czerwona papryczka chilli
    ½ papryki zielonej
    ¼ małej dyni hokkaido
    4 ziarna pieprzu syczuańskiego (można pominąć )
    1 łyżka oleju z orzechów arachidowych
    1 łyżka sosu rybnego
    1 łyżka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stir fry z kurczakiem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek przygotowujemy sobie wszystkie warzywa. Cebulę kroimy w piórka, paprykę chilli i zieloną w paseczki, a dynie w niezbyt duża kostkę. Mięso z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki.

    W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, pieprz syczuański i chili i smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso, wlewamy sos rybny i sojowy i cały czas mieszając smażymy około 3 minut.

    W następnej kolejności dodajemy dynie – smażymy 3 minuty i na sam koniec dodajemy paprykę smażymy 1-2 minuty lub do momentu kiedy uznamy dynie za miękką ( my lubimy taką na ząb ).

    Kurczaka serwujemy od razu, z ryżem jaśminowym, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kurczak Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować