Świeży chłodnik cukiniowo-kabaczkowy z ogórkiem i jabłkiem

0 (0 ocen)

Orzeźwiający chłodnik ze świeżych warzyw i jabłka. Idealny na letni ciepły dzień lub wieczór. Mi bardzo smakuje - wymyśliłam go dla siebie, biorąc pod uwagę moje kubki smakowe.........

Składniki:

  • cukinia zielona 1/3 sztuki
    kabaczek 1/3 sztuki
    ogórki zielone gruntowe większe 2 sztuki
    jabłko duże, najlepiej kwaskowata papierówka 1 sztuka
    sól do smaku 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Świeży chłodnik cukiniowo-kabaczkowy z ogórkiem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • świeże warzywa 1. Wczesniej schłodzone warzywa i jabłko myjemy. Osuszamy.
  • 2. Ze średniej cukini i średniego kabaczka odcinamy po 1/3 warzywa, obieramy ze skórki i wydrążamy pestki. Kroimy na mniejsze cząstki.
  • 3. Ogórki obieramy, odcinamy końce. Kroimy na mniejsze cząstki.
  • 4. Jabłko cienko obieramy ze skórki, wydrążamy ogryzek, kroimy owoc na mniejsze części.
  • 5. Do malaksera/blendera wrzucamy cukinię, kabaczka, jabłko i ogórki - miksujemy na delikatny mus. Przekładamy na talerz i doprawiamy leciutko solą do smaku. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jabłka Kabaczek Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkiem kiszonym

To może cię zainteresować