Świderki Słodko- Kwaśne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeśli jesteś fanem spaghetti na pewno Ci posmakuje ;)Troszkę inne wydanie ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 500g makaron świderki
    1 kg mięsa mielonego (wieprzowego)
    2 słoiczki sosu słodko- kwaśnego
    FARSZ:
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    6 pieczarek
    2 duże pomidory
    1 duża cebula
    szczypta czosnku w proszku
    szczypta przyprawy do pizzy i zapiekanek
    1 puszka kukurydzy



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świderki słodko- kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w większym garnku ok 25 minut , pod koniec gotowania dodajemy szczyptę soli oraz małą łyżeczkę oleju , wtedy makaron nam się nie sklei .
    Pamiętajmy że wszystkie warzywa muszą być dokładnie umyte i wytarte z wody, najlepiej papierowym ręcznikiem .
    Gdy makaron nam się gotuję kroimy paprykę na drobne kosteczki.. tak samo robimy z pomidorami cebulą i pieczarkami .
    Rozgrzewamy patelnię na początku dodajemy cebulę i pieczarki . Gdy cebula będzie złocista a pieczarki brązowe dodajemy naszą paprykę i pomidory . Podsmażamy dokładnie wszystkie warzywa po 10 minutach dodajemy kukurydzę z dodatkiem soku który został w puszce. Nasz farsz robi się troszkę wodnisty . Pod koniec smażenia dodajemy szczyptę czosnku w proszku i przyprawę do pizzy tak dla zapachu .
    Na oddzielnej patelni smażymy nasze mięso wieprzowe ok 15 minut , Patelnia musi być głęboka bo będziemy dodawać sosy . Mięso mieszamy z sosem słodko-kwaśnym .

    Odlewamy wodę z makaronu przez sito ,Do makaronu dodajemy nasz farsz ,oraz mięso z sosem .Wszystko mieszamy i gotowe . Smacznego .

Porady

Pieczarki można zastąpić grzybami również będzie smakować fantastycznie . Polecam również na koniec spryskać danie cytryną jeśli komuś jest za słodko ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować