Uwielbiam szpinak ! A szpinak połączony z czosnkiem i śmietaną daje niesamowitą kompozycję smaków . Danie szybkie w wykonaniu , zdrowe i smaczne . Polecam serdecznie !
Spaghetti ze szpinakiem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut , aż będzie prawie miękki .
Na patelni roztapiamy masło i dodajemy szpinak . Smażymy mieszając do czasu aż się całkowicie rozmrozi . Następnie dodajemy posiekany czosnek , tarty parmezan , sól i pieprz . Chwilę smażymy na małym ogniu , po czym do szpinaku wlewamy śmietankę kremówkę . Całość dokładnie mieszamy z prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi . Podajemy od razu z ugotowanym wcześniej makaronem . Danie można dodatkowo posypać tartym parmezanem i płatkami migdałowymi .
Komentarze