Spaghetti z sosem śmietanowo – musztardowym

0 (0 ocen)

Bardzo proste i błyskawiczne danie.

Składniki:

  • makaron spaghetti
    30 dag gotowanej szynki
    150 ml słodkiej 12% śmietanki
    1 serek topiony
    natka pietruszki
    1 łyżka masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100 g sera żółtego
    3 łyżeczki francuskiej musztardy
    sól, pieprz

Spaghetti z sosem śmietanowo – musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Masło topimy w rondelku i podsmażamy na nim cebule i szynkę pokrojoną w paseczki. Makaron gotujemy al. dente.
  • 2. Śmietankę mieszamy z posiekaną natką pietruszki i zalewamy nią podsmażoną szynkę, dorzucamy kawałki serka i gotujemy tak długo aż ser się rozpuści. Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek, musztardę i doprawiamy do smaku.
  • 3. Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy nim makaron z sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy