Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowo-jogurtowym

4.99 (165 ocen)

Makaron z lat szkolnych stołówek.Posty i szybki w przygotowaniu a jaki pyszny.Czasem parówki zastępowała kiełbasa,wszystkie dzieciaki się nim zajadły :)

Składniki:

  • (Na 2-4 porcję)
    300g. makaronu spaghetti
    5 parówek delikatesowych(odtłuszczonych)
    400ml. przecieru pomidorowego
    300ml. jogurtu naturalnego
    1/2 szklanki wody
    sól,pieprz,chili,słodka papryka
    olej do smażenia
    400g.sera żółtego w kostce
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowo-jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju,odcedzić.
  • 2. Parówki obrać z folii ,pokroić w cienkie plasterki
    Na patelni rozgrzać olej,smażyć parówki na rumiano.
  • 3. Przecier pomidorowy wymieszać dokładnie z jogurtem i wodą ,wlać na patelnię,doprawić do smaku.
    Sos podgrzewać na wolnym ogniu do momentu aż lekko zgęstnieje.
  • 4. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Ugotowany makaron przełożyć z powrotem do garnka zalać sosem,posypać 3/4 startego sera.
    Całość dokładnie wymieszać.
  • 5. Spaghetti rozdzielić na porcję ,wierzch posypać resztą sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować