SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM

4.31 (222 ocen)

  • 45 min

Ulubione spaghetti mojego młodszego syna

  • 45 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z łopatki
    garść makaronu spaghetti
    2 marchewki
    1 puszka pomidorów bez skórki
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    sól,pieprz
    świeże oregano
    świeża bazylia
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.31 (222 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwę wrzucamy ząbki czosnku, chwilkę przesmażamy aby ,,oddał"
    aromat oliwie. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno
    siekamy, gotowe warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę przesmażamy.
    Dokładamy mięso i przesmażamy jeszcze ok 10 minut, co jakiś czas
    mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomdory z puszki- dusimy
    ok 10 minut, aż pomidory się rozpadną.Dodajemy posiekane oregano i
    bazylię,mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze
    wykładamy porcję makaronu, na to wykładamy sos. Jeśli lubimy możemy
    też na wierzch starkować żółty ser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować