Aromatyczny makaron spaghetti z krewetkami koktajlowymi oraz pikantną papryczką jalapenio.Zielony akcent w postaci natki pietruszki jest nie odłączny zaś sok z cytryny podkreśla i wydobywa głębie smaku.
Spaghetti z krewetkami i jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
Odcedzamy.
2.Krewetki (jeśli mrożone uprzednio pozostawiamy do rozmrożenia).
Ząbki czosnku obieramy , kroimy w plasterki.
Papryczki jalapeno odsączamy z zalewy.
3.Na patelni rozgrzewamy masło , przesmażamy chwilkę czosnek a następnie dodajemy krewetki i jalapeno.
Smażymy koleje 4-5 min , starając się równomiernie obsmażyć owoce morza.
4.Na patelnie przekładamy makaron oraz natkę pietruszki , mieszamy.
Podajemy z ćwiartką cytryny.
Komentarze