Spaghetti z kalabrii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać olej,włożyć mięso i usmażyć dość mocno podlewając winem,przyprawić do smaku,mięso zdjąć z
patelni.
2.Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych
oczkach,czosnek,cebulę na mniejsze kawałki
3..Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić warzywa,dodać pomidory bez
zalewy,smażyć około 10 min,wsypać przyprawy,doprawić do smaku
solą,pieprzem,przestudzić i zmiksować lub rozdrobnić blenderem
na gładki sos.Tak przygotowanym sosem zalać usmażone mięso wymieszać i zagotować.
4.Podawać z makaronem Spaghetti ugotowanym
w/g przepisu,posypać łyżką startego parmezanu.Pycha.
5.Tak przygotowany sos można stosować do przygotowywania innych potraw.
Porady
.Do sosu tego nie powinno się dodawać żadnych sztucznych
produktów jak np. keczup,ocet,gdyż zmienia to smak potrawy.
Komentarze