Spaghetti z jajkiem

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je na kolację, gdy w lodówce mam niewiele do jedzenia.

Składniki:

  • ● ok. 15 dag makaronu spaghetti
    ● pomidor
    ● średnia cebula
    ● 3 plasterki wędliny, np. szynki
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz, majeranek
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    zgodnie z przepisem na
    opakowaniu. Odcedzamy.
  • 2. Pomidora myjemy, osuszamy
    i kroimy w małą kostkę. Szynkę kroimy w cienkie
    paski. Jajka rozkłócamy.
  • 3. Cebulę obieramy i drobno
    kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Wkładamy
    pomidora i szynkę. Dusimy
    kilka minut. Dodajemy makaron
    i jajka. Mieszamy. Doprawiamy
    solą, pieprzem i majerankiem.
    Smażymy, aż
    jajka się zetną.

Porady

Pod koniec duszenia do potrawy możemy dodać ok. 3 łyżek groszku konserwowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować