250 g makaronu spaghetti
500 g dobrego przecieru pomidorowego
Oliwa z oliwek
2-3 łyżki kaparów
ok 30 g filetów z sardeli w zalewie z oliwy
1 ostra papryczka żółta
2 ząbki czosnku
Natka pietruszki
Spaghetti w ostrym sosie z filecikami z sardeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek, sardele, paprykę i kapary posiekać. W garnku wstawić lekko osoloną wodę na makaron. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy i wsypać posiekane produkty. Do wrzącej wody włożyć makaron. Podsmażone na patelni składniki rozetrzeć łyżką, dodać przecier. Pogotować 2-3 minuty i zmniejszyć ogień. Dodać dużą garść posiekanej natki. Ugotowany makaron przełożyć na talerz, polać sosem. Ozdobić natką pietruszki.
Komentarze