Spaghetti razowe z klopsikami z tuńczyka i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron ugotowac al dente, odcedzić, umieścić ponownie w garnku, dodać oliwę i sos sojowy. Wymieszać, w razie potrzeby dosolić. Trzymać na ciepłym, ale nieaktywnym palniku pod przykryciem.
2. Brokuły umieścić w garnku, zalać wrzątkiem, ugotować al dente (5-7 min.), przelać zimną wodą, trzymać w cieple.
2.3. Tuńczyka bardzo dobrze osączyć z zalewy, umieścić w misce, rozdrobnić widelcem, dodać żółtko, natkę, 1/2 drobno posiekanej cebulki, bułkę tartą, doprawić odrobiną soli i pieprzem, wymieszać.
4. Uformować 10 kuleczek, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Przełożyć na ręcznik papierowy, osączając z nadmiaru tłuszczu.
5. Makaron podawać z klopsikami i różyczkami brokuła. Posypać odrobiną świeżej, pokrojonej w piórka cebuli, a tym, którzy nie wystrzegają się zupełnie "niewłoskiego" połączenia ryby i sera - polecam posypać danie świeżo startym parmezanem
Komentarze