Spaghetti pieczarkowe - niskokaloryczne z pełnego ziarna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonały smak, idealnie zbilansowane makro.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
    130 g pieczarek
    90 g czerwonej cebuli
    85 g jogurtu naturalnego 0%
    1 kostka bulionowa pieczarkowa
    0,5 łyżeczki soli
    szczypta pieprzu,
    zioła prowansalskie wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti pieczarkowe - niskokaloryczne z pełnego ziarna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krok po kroku 1. Gotujemy makaron wg. instrukcji na opakowaniu
  • 2. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy ok 0,5 łyżeczki soli. Prażymy chwilkę.
  • 3. Cebulę kroimy niezbyt drobno, wrzucamy na patelnię, dalej prażymy (bez użycia tłuszczu)
  • 4. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Wrzucamy na patelnię.
  • 5. Dodajemy kostkę, zioła i podlewamy ok. 4 łyżkami wody z gotującego się makaronu
  • 6. Gdy pieczarki dostatecznie zmiękną, dodajemy (niezbyt mocno) odcedzony makaron.
  • 7. Wyłączamy palnik i dodajemy jogurt.

Porady

* Można podawać z ulubionym serem * Jeśli nie jesteś na diecie, możesz cebulkę usmażyć na oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować