Snikers ciemny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy:
Białka ubić, pod koniec dodając cukier puder. Dodawać kolejno po żółtku, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Wylać do formy ( 35x25 cm. ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30-40 min. w temp. 180* C. Ostudzić, przekroić na 2 części.
2.Wkładka orzechowa:
Białka ubić, pod koniec dodać cukier puder, ubić na sztywno. Dodać orzechy wymieszane z mąkami i proszkiem do pieczenia, delikatnie wmieszać. Upiec w takiej samej formie jak ciasto kakaowe, 20 min. w 180*C.
3.Masa:
Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować, ciągle mieszając (uważać, aby nie zrobiła się jajecznica). Pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo masę żółtkową.
4.Przełożenie:
Na jednym blacie kakaowym rozsmarować 3/4 masy, przykryć ciastem orzechowym. Na to rozsmarować masę krówkową, przykryć drugim blatem kakaowym. Wierzch posmarować resztą masy, posypać posiekanymi orzechami.
Komentarze