śmietanowiec z masą orzechową na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

moje ulubione ciasto ,słodkie ,rozpływa się w ustach

  • 2 godz.

Składniki:

  • herbatniki 4 opakowania
    budyń śmietankowy 2 sztuki
    mleko 0,5 lita
    masło 1 kostka
    masa orzechowa 1 puszka
    śmietana kremówka 1 litr
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śmietanowiec Desery Herbaty

Śmietanowiec z masą orzechową na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy budyń, jak przestygnie dodajemy miękkie masło i miksujemy na puch, odstawiamy, śmietanę kremówkę ubijam na sztywno.Masę ja użyłam orzechową otwieram i trzymam w temp.pokojowej,
    prostokątną formę wykładam herbatnikami,następnie rozsmarowuję masę orzechową ,na nią układam 2 -gą warstwę herbatników,następnie smaruję masą budyniową,3- cia warstwa herbatników,ubita śmietana i posypać wiórkami ,zawinąć w folię spożywczą i na całą noc do lodówki ,wtedy herbatniki zmiękną i ciasto przejdzie zapachami wiórków i masy orzechowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować