Smakuś z orzechami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt kawowy:
jajka ubic z cukrem do białości , dodać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec wlać rozpuszczoną kawę,wylac na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , wstawic do nagrzanego piekarnika 180 * na ok 30 min. po ostudzeniu przekroić na dwie części.
2.ciasto kokosowe,
białka ubić z cukrem , dodać kokos wymieszany z mąką , wlać sok z cytryny,wylać do wyłożonej papierem blaszki , piec w 180 * C przez ok 25 min,
3.masa :
słodkie mleko zagotować wsypać orzechy , podgrzewac ok 2 min cały czas mieszając, przestudzić.Masło utrzeć na puch , dodawac porcjami orzechy , na koniec dołożyć nutelle i dokładnie zmiksować.
4.polewa :
rodzynki namoczyc w wódce minimum przez godzine , czekolade rozpuścić ze śmietanką , dodać delkatnie odsączone rodzynki , wymieszac.
5.ciasto wykonanie:
ciasto kawowe-masa orzechowa-ciasto kokosowe-masa orzechowa-ciasto kawowe-polewa z rodzynkami.
Komentarze