Smak wiosny - kompot z rabarbaru i mięty

5 (159 ocen)

  • 20 min

Pyszny powrót do dzieciństwa. ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg rabarbaru
    2 kg słodkich jabłek
    1 duży pęczek mięty
    3 litry wody
    pół szklanki cukru brzozowego
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Smak wiosny - kompot z rabarbaru i mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar dokładnie myjemy, odcinamy brzydkie końce oraz liście i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka bez gniazd nasiennych, związany sznureczek pęczek mięty i zalewamy wodą. Gotujemy przez około piętnaście minut na wolnym ogniu.

    Gotowy kompot przecedzamy przez sito, dodajemy do niego ksylitol i dokładnie mieszamy.

    Podajemy na zimno lub na gorąco. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ksylitol Mięta Rabarbar Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować