SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Różyczki kalafiorowe obtoczone w cieście i smażone na złoto są niesamowicie chrupiące!Świetnym dodatkiem do nich jest ulubiony sos – czosnkowy, jogurtowy czy też śmietanowy.Są idealnym pomysłem zarówno na obiad, kolację, jak i imprezową przekąskę na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kalafior – 1 szt
    * mąka – ok. 1 szkl
    * mleko – 1 szkl
    * woda gazowana – 0,5 szkl
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * duże jajko – 1 szt
    * sól, pieprz , chili, papryka słodka, kurkuma
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Smażony kalafior w chrupiącym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczonego kalafiora gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie, suszymy.

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i przyprawami, dodajemy jajko, wodę oraz mleko – mieszamy.

    Kalafiora obtaczamy dokładnie w przygotowanym cieście i smażymy na złoto na bardzo mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!

Porady

wietnym dodatkiem do nich jest ulubiony sos – czosnkowy, jogurtowy czy też śmietanowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Panierka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować