Smażony halibut z warzywami curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym,dzielimy na 3 porcje. Kropimy sokiem z cytryny,solimy i oprószamy pieprzem-odstawiamy. Przed samym smażeniem panierujemy w samej mące kukurydzianej.
2.Umyte warzywa kroimy.
Cebulę w krążki,czosnek drobno siekamy a papryki i cukinię w średnią kostkę.
3.Na głębszej patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej,wrzucamy w/w warzywa,przyprawiamy ile lubimy,dodajemy posiekany koperek-mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do ich miękkości-odstawiamy.
4.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy porcje ryb na złoty kolor z obu stron.
Na talerze wykładamy uduszone warzywa na nie kładziemy po porcji ryby i podajemy.
Smacznego :)
Komentarze