Smażony makaron po chińsku z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie : Fileta z kurczaka pokój na cienkie paseczki. Na dużej patelni (bądź w woku) rozgrzej olej i usmaż kurczaka na złoty kolor doprawionego pieprzem. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Orzechy upraż na osobnej patelni bez tłuszczu. Łyżką cedzakową zdejmij kurczaka, odstaw. Na tą patelnię wrzuć brokuła podzielonego na małe różyczki oraz białą część posiekanej dymki . Dolej troszkę wody i duś 3-5 min. Wrzuć paprykę, seler naciowy, bambus i smaż ok 3 min.Wymieszaj sosy - chilli, sojowy oraz rybny. Do warzyw wrzuć ponownie kurczaka , makaron oraz orzechy. Wlej wcześniej przygotowany sos. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Komentarze