Prosta w przygotowaniu i smaczna przekąska do podanie na zimno , idealnie smakuję w połączeniu z sosem czosnkowym.
Składniki:
3 tortille
100 g. małego pikantnego salami ( jedno opakowanie)
100g. tartego sera żółtego
260g. serka twarogowego z ziołami
parę liści sałaty ( po 1-2 do jednego placka)
1 duży pomidor
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
1 cebulka dymka
Ślimaczki z tortilli z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki tortilli obficie smarujemy po całości serkiem twarogowym , posypujemy serem żółtym.
Kładziemy po 6-8 plasterków salami , sałatę, ok. łyżki szczypiorku oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
Zwijamy dwa boki do środka a następnie w rulon.
Gotowe tortille kroimy w 3-4 cm. paski.
Cebulkę siekamy drobno.
Gotową przystawkę posypujemy resztą szczypiorku oraz cebulką
Komentarze