Śledzie z burakami i jabłkiem

4.38 (164 ocen)

Śledzie i buraki to doskonałe połączenie.

Składniki:

  • 500g filetów śledziowych
    2 duże buraki
    1 duże jabłko
    1 mała cebula
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka majonezu
    odrobina soku z cytryny
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.38 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z burakami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, studzimy i wraz z jabłkiem ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 2. Śledzie moczymy w wodzie przez minimum godzinę, dokładnie osuszamy, kroimy w niezbyt duże kawałki. Cebulę bardzo drobno siekamy.
  • 3. Śledzie, jabłka, cebulę i buraki przekładamy do miski. Mieszamy ze smietaną, majonezem, pieprzem i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować