Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym

4.49 (187 ocen)

Bardzo proste i pyszne śledzie.

Składniki:

  • 10 filetów śledziowych matias
    3 średnie cebule czosnkowe
    1 pęczek koperku
    400 ml śmitany 18% lub 12%
    1 łyżka octu
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie przez około 20 min, po tym czasie odcedzić. Cebulę pokrojoną w cienkie piórka, posiekany koperek i śmietanę, ocet, cukier, pieprz - wymieszać. Dodać do tego śledzie pokrojone w 3-4 cm kawałki. Dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1 godzinę aż składniki się "przegryzą"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Matias Śmietana Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować