Śledzie w sosie czosnkowym

4.5 (144 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli śledzi .Może być to zwykła przekąska , sprawdzi się również na imprezowym stole ( Sylwester , imieniny , urodziny ... )

Składniki:

  • 30 dag matjasów śledziowych

    1 cebula

    2 łyżki masła

    3 łyżki majonezu

    3 łyżki jogurtu greckiego

    4 ząbki czosnku

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy śledziowe zalać wodą , odstawić do lodówki na 24 godziny .

    Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na rozgrzanym maśle , ostudzić .

    Majonez i jogurt grecki wymieszać , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .

    Doprawić solą i pieprzem , ponownie wymieszać .

    Matjasy wyjąć z wody , pokroić na kawałki .

    Polać sosem czosnkowym , posypać cebulą i wymieszać .

    Schłodzić w lodówce .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować