Śledzie w śmietanie z karmelizowaną cebulą i jabłkiem

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne połączenie śledzia z sosem na bazie słodkiej i kwaśnej śmietany z winnymi jabłkami oraz karmelizowaną cebulą.

Składniki:

  • 500g. płatów śledziowych marynowanych
    ocet
    pieprz
    Sos śmietanowy:
    300 ml kwaśnej śmietany 18%
    200 ml słodkiej śmietany 30%
    2 winne jabłka
    2 cebule
    2 łyżki masła
    1 łyżka cukru
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki Karmel

Śledzie w śmietanie z karmelizowaną cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w śmietanie z karmelizowaną cebulą i jabłkiem 1. Śledzie myjemy , osuszamy , kroimy w 2-3 cm kawałki.
    Skrapiamy octem oraz oprószamy pieprzem.
  • Śledzie w śmietanie z karmelizowaną cebulą i jabłkiem 2. Sos śmietanowy:Cebulę kroimy w kostkę , smażymy na rozgrzanym maśle , gdy się zrumieni dodajemy cukier mieszamy ,pozostawiamy do ostudzenia.
  • Śledzie w śmietanie z karmelizowaną cebulą i jabłkiem 3. Jabłka obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczkach , odciskamy z soku.
    Śmietany łączymy razem , dodajemy jabłka oraz ostudzoną cebulę.
    Doprawiamy solą i pieprzem , mieszamy.
    Kawałki śledzi podajemy na sosie śmietanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie Śmietana Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować