Tak podany śledź smakuje super, pięknie wygląda, a dodatkowo powstaje bardzo szybko!Śledzik idealnie sprawdzi się na świątecznym lub sylwestrowym stole! POLECAM!
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
• 2 owoce awokado,
• 3 podwójne płaty śledzia z oleju,
• 0, 5 szklanki odsączonej cebuli z oleju (z pod śledzi),
• połowa granatu,
• natka pietruszki do dekoracji,
• świeżo mielony kolorowy pieprz do podania
Śledź z awokado i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie wraz z cebulą odsączamy z oleju. Rybę kroimy w ok 1,5 cm paski pod skosem. Cebulę kroimy w kostkę. Z granatu wyjmujemy pestki. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą.
2.Awokado przekrawamy na połowę, przekręcamy i wyjmujemy z nich pestki. W miejsce pestek nakładamy śledziową sałatkę, wykonując kopczyki. Tak przygotowane awokado przekładamy na talerze. Przed podaniem całość oprószamy kolorowym pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.
Komentarze