Śledź w sosie curry

4.5 (151 ocen)

Oto propozycja świąteczna - nowa odsłona śledzia, którego jak się okazuje można łączyć z przeróżnymi dodatkami.

Składniki:

  • 2 płaty matiasa
    1 średnia cebula
    1/3 szklanki oleju
    1 ogórek kiszony
    1 płaska łyżka curry
    1 ząbek czosnku
    1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    biały ocet winny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Curry Przystawki

Śledź w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź w sosie curry 1. Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez minimum 4h.
    Cebulę obieramy i siekamy w cienkie piórka, ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynowej, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
    Olej łączymy z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i curry.
    Śledzia osuszamy i drobno kroimy, mieszamy z sosem curry, cebulą i natką pietruszki. Doprawiamy do smaku octem winnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować