Doskonałe na przyjęcie. Można je również przygotować wcześniej i zamrozić.
60 min
Składniki:
1 średni słoik papryki konserwowej czerwonej
125 g rozpuszczonego masła
250 ml mleka
2 jajka
200 g sera feta
400 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
około 1/2 łyżeczki soli
pieprz
słodka papryka
Słone muffinki z fetą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser feta kruszymy. Przygotować składniki suche: mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z proszkiem i przyprawami. W drugim naczyniu wymieszać mokre: roztrzepane jajka, mleko i ostudzony tłuszcz. Połączyć składniki mokre z suchymi dodając pokrojoną paprykę i ser feta. Ciasto wyłożyć do papilotek do 2/3 wysokości. Piec około 25 minut w 200 stopniach. Podawać na zimno.
Komentarze