Wykorzystując zapas serka mascarpone oraz musli stworzyłam deser, który można zabrać ze sobą wszędzie. Pożywny, syty i przede wszystkim błyskawiczny w przygotowaniu.
Słoiczkowe musli na deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę ubijamy, dodajemy mascarpone, ksylitol oraz ziarenka z laski wanilii. Wszystko razem mieszamy.
Musli łączymy z płatkami owsianymi oraz kukurydzianymi.
Do każdego słoika dajemy na spód po łyżce musli, przykrywamy warstwą kremu waniliowego i ponownie posypujemy musli. Banana kroimy na plasterki i tworzymy z niego kolejną warstwę, którą przykrywamy ponownie kremem. Wierzch posypujemy resztą musli połączonej z bakaliami i posypujemy płatkami białej czekolady.
Taki deser spokojnie możemy przechować w lodówce do dnia następnego, choć u mnie nie było takiej potrzeby ;)
Komentarze