Słodziak bez pieczenia

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem magistrem chemii, ciągle więc coś przelewam i mieszam. Mam córkę Olę (2 lata).

Składniki:

  • ● 2 op. herbatników
    ● puszka mleka słodzonego zagęszczonego
    ● 3 szkl. mleka
    ● kostka masła
    ● 4 łyżki cukru
    ● budyń waniliowy
    ● 1/2 l śmietany 30-proc.
    ● 3 łyżki cukru pudru
    ● 1,5 łyżki żelatyny
    ● 5-6 orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Słodziak bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszkę mleka gotujemy
    2 godziny.
  • 2. W formie układamy herbatniki,
    wlewamy ciepłą masę
    z mleka, układamy herbatniki.
  • 3. Gotujemy budyń z cukrem.
    Ucieramy masło, dodajemy po
    łyżce budyniu. Wykładamy do
    formy,układamy herbatniki.
  • 4. Śmietanę ubijamy z cukrem
    pudrem, dodajemy rozpuszczoną
    żelatynę. Wykładamy
    do formy, posypujemy orzechami.
    Chłodzimy 2-3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować