Słodkie walentynkowe pianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuść w 200 ml wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Warstwa masy powinna mieć przynajmniej 1 -2 cm wysokości. Włóż do lodówki. Po ok 2 godzinach wierzchnią warstwę posyp cukrem pudrem, wyjmij odwracając całość na deskę i delikatnie odklej folię. Uważaj rób to bardzo wolno, bo folia może ciężko schodzić. Wycinaj serca, które posyp znów cukrem pudrem. Podawaj na talerzyku z owocami.
Porady
1.Zamiast galaretki można użyć sok z truskawek lub malin (syrop), żelatynę.
Komentarze