Słodki mleczny salceson

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Pyszny i prosty deser

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kostka masła
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    4 łyżki mleka w proszku
    4 małe paczki herbatników
    3 łyżki żelatyny
    plastikowa osłonka na salceson
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodki mleczny salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ug8erj 1. Żelatynę namaczamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe składniki poza mlekiem w proszku i herbatnikami zagotowujemy. Gdy składniki sie połączą , a żelatyna rozpuści , zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko w proszku, całość blendujemy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Masę przekładamy do plastikowej osłonki, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Gdy stężeje kroimy w plastry i podajemy.

Porady

Do salcesonu możemy dodać również bakalie i kakao jeśli ktoś lubi kakaowe desery

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować