Słodko-pikantna potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta kroimy w małą
kostkę. Oprószamy solą
i pieprzem. Podsmażamy
na rozgrzanym
oleju. Dodajemy łyżeczkę
miodu.
Chwilę podsmażamy,
mieszając.
Przekładamy do
rondla.
2.Kapustę szatkujemy,
cebulę siekamy.
Oprószamy papryką. Podsmażamy na małym
ogniu. Gdy kapusta puści sok,
dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy
do mięsa.
3.Wlewamy rosół i gotujemy
ok. 7 minut. Dodajemy resztę
miodu, doprawiamy pieprzem
i przyprawa uniwersalna. Gotujemy. Śmietanę
mieszamy z mąką, wlewamy
do potrawki i zagotowujemy.
Porady
RADY Renaty Wasiłowskiej
Pieprzu należy użyć sporo, aby równoważył słodki smak miodu. Można zrezygnować z zagęszczenia potrawki – będzie mniej kaloryczna, a równie smaczna.
Komentarze