Słodko -kwaśne szaszłyki rybne.

0 (0 ocen)

Słodko -kwaśne szaszłyki rybne.

Składniki:

  • 30 dag ryby
    20szt kostek ananasa
    2 łyżki soku ananasowego
    1/2 papryki
    3 łyżeczki sosu sojowego
    1 łyżeczka cukru brązowego
    2 łyżki balsamico białego
    2 łyżki ketchupu

Słodko -kwaśne szaszłyki rybne. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić w kostkę o boku 2-2,5cm.Podobnie pokroić paprykę.
    Marynata. Połączyć sos sojowy ,balsamico, cukier, sok ananasowy i ketchup. Dobrze wymieszać i marynować kostki ryby przynajmniej przez 3h.
    Na patyczki nabijać naprzemiennie ananasy, paprykę i rybę. Grillować na lekko natłuszczonej patelni grillowej 2-3 min z każdej strony, smarując często marynatą, aż ryba się upiecze.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy