Sos z zielonym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do pieczonego albo smażonego drobiu

  • 30 min

Składniki:

  • pół szklanki bulionu z kury
    1/2 szklanki śmietanki
    2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
    2 łyżeczki brandy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowałem pół szklanki bulionu z kury. Dodałem pół szklanki śmietanki i 2 łyżeczki marynowanych ziaren zielonego pieprzu.

    Po dwóch minutach gotowania dodałem 2 łyżeczki brandy. Następnie gotowałem na wolnym ogniu do momentu, aż sos zgęstniał, często mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować