Sos mięsny do spaghetti lub zapiekanek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

PYSZNY I UNIWERSALNY

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże cebule pokrojone w kostkę
    2 szczypty cukru
    2 szczypty przyprawy uniwersalnej
    0,5 szklanki białego wina
    1 kulka szynki ugotowanej w wywarze warzywnym
    520 gram sosu słodko- kwasnego
    2 łyżki keczupu pikantnego
    przyprawa uniwersalna
    Makaron ugotowany lub usmażone naleśniki Ew placki ziemniaczane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos mięsny

Sos mięsny do spaghetti lub zapiekanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos mięsny do spaghetti lub zapiekanek 1. Cebule zeszklić z 2 szczyptami cukru i 2 szczyptami przyprawy uniwersalnej.
    Wlać 0,5 szklanki białego wina/ u mnie La Torina z Biedronki, odparować alkohol.
    Kuleczkę ugotowanej w zupie szyneczki pokroić w kostkę i wrzucić do cebuli, przesmażyć, dodać sos słodko- kwasny Łowicz/520 gramowy słoik/, wymieszać, dodać ok. 2 łyżki keczupu pikantnego/ do smaku/ i trochę przyprawy uniwersalnej. Poddusić chwileczkę i gotowe.
    Można podać z ugotowanym makaronem lub ryżem, ewent. usmażyć placki ziemniaczane i podać razem jako jadło drwala czy też upiec z takim farszem zapiekankę dodając ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować