Soczysta karkówka w ziołowej marynacie

4.5 (200 ocen)

Mięso jest bardzo miękkie i aromatyczne! Świetna propozycja na świąteczny obiad.

Składniki:

  • 70 dag karkówki
    2 cebule
    0,5 l bulionu

    marynata:
    1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka natki pietruszki
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 kostka smażona cebulka
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysta karkówka w ziołowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią kawałki mięsa. Całość odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
    Następnie plastry mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, cebulę pokroić w krążki i położyć na mięsie. Całość zalać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia obrócić karkówkę na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować