Masa I :
1 duży zielony Pysio lub Kubuś
3 budynie śmietankowe
Masa II :
400 ml śmietany kremówki
2 galaretki o smaku agrestowym (lub kiwi)
400 ml wody
Masa III :
2 galaretki o smaku agrestowym
ok. 800 ml wody (w zależności od wielkosci formy)
Shrek - zielony przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa I :
Połowę napoju zagotować, w drugiej rozprowadzić budynie i wlać do gotującego się napoju. Zagotować tak jak budyń i jeszcze gorący rozprowadzić na biszkopcie.
2.Masa II:
Przygotowaną galaretkę odstawić do tężenia. Kremówkę ubić i pod koniec dodać wystudzoną i tężejącą galaretkę, dokładnie zmiksować i wyłożyć na masę budyniową.
3.Tężejącą galaretkę wylać na schłodzone ciasto. Przechowywać w lodówce.
Porady
Na masę budyniową można wyłożyć dodatkowo delicje.
Komentarze