Skrzydełka słodko-pikantne z grzybami mun

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chińszczyzna to nie tylko warzywa z patelni z ryzem

  • 20 min

Składniki:

  • 9 skrzydełek
    1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    2 łyżki sosu sojowego grzybowego
    40 g grzybów mun
    garść rodzynek
    1 marchewka
    pół łyżeczki imbiru mielonego
    50 g imbiru korzenia
    1 łyżeczka cukru
    1 szkl wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka słodko-pikantne z grzybami mun - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka słodko pikantne z grzybami mun 1. Skrzydełka umyć, oczyścić. Do miseczki wlać oliwę sos sojowy dodać przyprawę 5 smaków, sól i pieprz do smaku. Włożyć skrzydełka i przemieszać z marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Grzyby mun namoczyć wcześniej i ugotować, odcedzić i pokroić w paseczki. Rozgrzać głęboką patelnię, wyłożyć skrzydełka i przyrumienić. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, posiekany imbir i imbir mielony, cukier , oraz rodzynki i grzyby mun. Podlać wodą przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
    Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli z dodatkiem zielonej czubricy i oliwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować