Skrzydełka słodko-pikantne z grzybami mun - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka umyć, oczyścić. Do miseczki wlać oliwę sos sojowy dodać przyprawę 5 smaków, sól i pieprz do smaku. Włożyć skrzydełka i przemieszać z marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Grzyby mun namoczyć wcześniej i ugotować, odcedzić i pokroić w paseczki. Rozgrzać głęboką patelnię, wyłożyć skrzydełka i przyrumienić. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, posiekany imbir i imbir mielony, cukier , oraz rodzynki i grzyby mun. Podlać wodą przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli z dodatkiem zielonej czubricy i oliwy.
Komentarze